Москаль: один із “дніпропетровських підривників” був уповноваженою особою блоку Костенка й Плюща

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.06.2012 22:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17599

Політичні симпатії і вподобання підозрюваних у скоєнні терактів у Дніпропетровську (на чому наголошувало слідство) потроху стають відомими, - заявляє народний депутат Геннадій Москаль.

Так, один із затриманих за підозрою в організації вибухів у Дніпропетровську Віктор Сукачов, котрий працює старшим викладачем кафедри політології Дніпропетровського національного університету, у 2006р. був уповноваженою особою Блоку Костенка й Плюща.

Про це заявив народний депутат Геннадій Москаль.

Це вказано в постанові Центрвиборчкому №363 від 2 лютого 2006 року «Про реєстрацію уповноважених осіб Українського Народного Блоку Костенка і Плюща» у територіальних виборчих округах з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року.

«Віктор Сукачов був зареєстрований уповноваженою особою блоку в територіальному виборчому окрузі №28 у Дніпропетровську, про що отримав відповідне посвідчення. Тому політичну відповідальність за його дії має нести «тушка» Плющ разом зі своїм нинішнім вождем Рибаковим», - пише Москаль.

Крім того, Москаль оприлюднив інструкцію щодо проведення обшуків у підозрюваних, видану оперативним групам перед проведенням цієї слідчої дії.

«Особливе «розчулення» викликає фраза, що вилучати слід «порошки (окрім для прання)», яка красномовно свідчить про професіональний рівень правоохоронців», - пише депутат.

«А ось твердження голови СБУ І.Калініна, що підозрювані надсилали свої вимоги про викуп через Інтернет, викликає питання. У першу чергу – хто надав їм Інтернет-контакти працівників СБУ? У відкритому доступі електронних контактів працівників УСБУ в Дніпропетровській області немає. Чи не залишиться в подальшому цей «хтось» у статусі «невстановленої слідством особи?», - зазначив Москаль.

Як повідомлялося раніше, 31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

Глава СБУ Ігор Калінін навіть оприлюднив відео спостереження за підозрюваними.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.