Журналістів не пускають в Межигір’я тому, що гарант їх не запрошує

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.06.2012 09:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17619

Журналісти зможуть відвідати президентську резиденцію тільки в тому випадку, якщо у них є відповідне запрошення від Президента, заявила радник Президента Ганна Герман.

Як заявила Герман в ефірі 5 каналу, такі правила характерні не тільки для України.

"Президент має право, кожен президент, кожної країни, запросити до себе тих гостей, в тому числі і журналістів, яких він вважає наразі потрібними. Чи пробували ви піти в гості до президента Путіна або до президента Обами без запрошення, або президенту Франції або до канцлера Німеччини. Я думаю, що реакція була б схожою", - зазначила Герман.

"Президент є особою, охоронюваною державою, і в президентську резиденцію може прийти журналіст лише в тому випадку, якщо Президент призначить йому точний час зустрічі, коли це передбачено президентським графіком", - зазначила радник Президента.

"Я думаю, прийде час і в резиденції побуває і журналіст 5-го каналу ... На все свій час", - додала вона.

Як повідомлялося раніше, вчора вранці близько сотні журналістів презентували під воротами резиденції Межигір’я карту гучних корупційних розслідувань під назвою Київ. Карта корупції. Представники "Стоп цензурі!" нагадали Президенту Віктору Януковичу, щоб він виконав обіцянку показати громадськості свою резиденцію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.