У Москві розгромили квартиру-музей Булгакова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2006 21:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1762

Музей письменника Михайла Булгакова на Великій Садовій вулиці в Москві піддався нападу вандалів.

Будинок на Великій Садовій 10

Як повідомила в неділю в ефірі радіостанції “Ехо Москви” співробітниця музею Катерина Авдюшкіна, погром учинив мешканець будинку Олександр Морозов, що є супротивником створення меморіальної квартири письменника й її фондів.

Він скинув із вікон четвертого поверху всі коштовні експонати, фото- і оргтехніку, документи, картини, які зберігалися в нежилому приміщенні напроти "нехорошої квартири" №50. Роботу закладу довелося припинити на деякий час. Працівники музею написали заяву в міліцію.

“Це не перша його (Морозова) спроба перешкодити роботі музею, - сказала Авдюшкіна, - Він не раз погрожував, що закриє музей, і що ми пропагуємо сатанізм”.

За її словами, акція була спланована, про що свідчать дії Морозова: він заздалегідь прибрав з-під вікон свій автомобіль і машини своїх родичів, запасся балончиком із сльозогінним газом.

“Охорона намагалася перешкодити погрому, але він випустив сльозогінний газ, спробував забарикадуватися, і до нього неможливо було добратися”, - розповіла Авдюшкіна.

Вона відзначила, що "завдано чималого збитку, причому не тільки музею, але й людям, які опинилися там випадково".

За її словами, збиток, нанесений музею нападаючими, ще належить оцінити. Вона розповіла, що на музей учинили напад близько шести осіб. Серед них був Олександр Морозов, його син, його дружина, а також однодумці.

“Фізичного збитку співробітникам музею нанесено не було, але коли полетіли речі, там, знизу, стояли машини людей, що не мають відношення до музею”, - сказала піар-менеджер музею.

У музеї організований збір підписів з проханням покарати Морозова, які надалі у вигляді колективного позову будуть передані до прокуратури, повідомляє РІА “Новості”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.