Колесніченко і Підрахуй заробили похвалу Кремля

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.06.2012 10:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17620

Прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту, який надає російській мові в Україні статус регіональної, сприятиме більш швидким інтеграційним процесам.

Про це спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін сказав журналістам у Москві.

«Це дасть новий імпульс розвитку російсько-українських відносин і буде сприяти більш швидким інтеграційним процесам», - зазначив Наришкін.

Крім того, Держдума РФ 440-ма голосами прийняла заяву у зв’язку зі святкуванням Дня російської мови.

«Гарантії можливості вільного використання російської мови в державах проживання співвітчизників мають найважливіше політичне значення для розвитку інтеграційних процесів, зміцнення позицій Росії в світовому економічному, політичному, культурному, науковому і освітньому просторі, а також формування позитивного ставлення до Росії в світовому співтоваристві», - йдеться в заяві.

На думку російських депутатів, необхідно більш системно вести роботу з метою поширення російської мови в світі, розширення можливостей її викладання, наукового і практичного використання, а також популяризації російських науки, культури, освіти.

Від «Аратти»: Ви чули щоб колись парламент Великобританії ухвалював закони з нагоди святкування чергової річниці англійської мови? Але ж англійська мова тим відрізняється від російської, що насправді, а не в уяві совка, є мовою міжнаціонального спілкування в усьому світі.

Однак, смішно навіть не це. Як виявилося, у Кремлі так само не вміють читати законопроекти, як і в українському парламенті. Насправді ж, у разі ухвалення закону про мови, російськомовним совкам з українськими паспортами буде ще гірше, бо 10% різних нацменшин є у будь-якому регіоні на півдні і сході України. Отже, залежно від етнічного складу, тому ж таки російскомовному азаровцю доведеться вивчити німецьку, вірменську, грецьку, чи ідіш або івріт. Але це не найсмішніше. За останні роки в Україні зросла китайська діаспора. А це означає, що азаровцям доведеться вивчати мандаринську. Уявити україномовного китайця не важко. А от Азарова, який спілкується з китайцями на їхній мові - просто неможливо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.