“Здобутки” проФФесіоналів. Українська економіка працює на подолання кризи на Кіпрі

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.06.2012 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17622

За останні два роки українські банки перерахували в офшорні зони та на Кіпр астрономічну суму - 53 мільярди 397 мільйонів доларів.

За валютним курсом, що діє останні три роки (8 грн), це більше ніж 400 млрд грн. Для порівняння, державний бюджет на 2012 рік має доходи 367 млрд грн.

Географія виведення грошей з країни дуже широка: тут і Маршаллові острови, і Мальдіви, і Багами. Однак найбільш популярною "меккою" став Кіпр. Туди було відправлено 51 мільярд 495 мільйонів доларів. Тобто, це 96,4% загальної суми грошей, що виведені з України.

На другому місці з великим відставанням - Британські Віргінські острови. Заморська територія королеви Єлизавети ІІ отримала з України 1 мільярд 16 мільйонів доларів.

На третьому місці - Беліз. У країну, яка раніше іменувалася Британським Гондурасом, з України переказали 602 мільйони 945 тисяч доларів.

Як повідомлялось, прем’єр Микола Азаров проблему офшорів зовсім не вважає проблемою. За його словами, більшість коштів, які йдуть з України в офшори, повертається назад у вигляді інвестицій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.