Розв’язку біля моста Патона не дозволяють вводити в експлуатацію

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.06.2012 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17626

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві провела перевірку розв’язки біля мосту Патона і виявила низку порушень.

Як повідомляє прес-служба Інспекції, "розв’язку біля моста Патона не введено в експлуатацію".

Згідно з повідомленням, в Інспекції держархбудконтролю "виникли питання щодо заниження категорії складності об’єкта, який повинен належати щонайменше до ІV категорії складності".

"Також виявлені роботи, які не відповідають проектній документації, а саме: ширина проїзду на бульварі Дружби Народів складає 7 метрів замість запроектованих 6-ти; побудований 2-смуговий проїзд, а не пішохідний перехід, як зазначено в проекті; технологічні проходи побудовані з відхиленнями від документації. Також виявлені порушення у проектній документації", - йдеться в повідомленні.

Замовнику, проектувальнику та генеральному підряднику направлено приписи з вимогою усунути виявлені порушення та накладено штрафні санкції від 90 до 370 мінімальних заробітних плат, відзначили в Інспекції.

Як відомо, на будівництво розв`язки біля моста Патона витратили $35 мільйонів.

За інформацією КК "Київавтодор", у ході реконструкції збудовано два тунелі та два шляхопроводи, реконструйовано існуючий Наводницький шляхопровід та три підземні пішохідні переходи, влаштовані підпірні стіни в місцях перепаду висот. Крім того, зведено два пішохідні проходи крізь підпірні стіни.

Загальна площа проїжджої частини – 46 280 м2, площа тротуарів сягає 14 050 м2.

Розв’язка уже працює, нею користуються сотні машин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.