За що боролись? Регіонали киданули “захисників” російської мови на 30 тис. грн

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.06.2012 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17629

5 червня під стіни парламенту “прихильники” російської мови прийшли не за ідею стояти, а за гроші. Після багатогодинної акції вони зізналися, що мокли за 160 грн.

"Спочатку ми взагалі не знали, за що ми йдемо. Нам просто сказали - мітинг. Мітинг за українську мову. А потім ми прийшли, нас закрили в цю залізну коробку (паркан навколо Ради), і потім сказали, за що (ми стоїмо) і не випускали. Гроші пообіцяли, але грошей немає взагалі", - повідомила одна з ошуканих "прихильниць" російської мови кореспонденту "Грошей".

Охочих заробити легку копійчину збирали по всій Україні. Зазвичай платять від 15 до 40 гривень за годину, але 5 червня обіцяли по мінімуму.

"Прийшло смс-повідомлення, що 160 гривень (заплатять), в 9:00 (5 червня) збір біля колон стадіону Лобановського, нас всіх ведуть, а потім протягом години платять гроші. У результаті мітинг закінчився в 14:00, ми простояли до 16:00", - заявили "прихильники" ПР.

На питання, хто обіцяв розрахуватись за участь у акції на підтримку російської мови, молоді люди в один голос заявили: "Люди від Партії регіонів".

Після мітингу натовп із сотні людей намагався виловити тих, хто обіцяв розрахуватись, але їх не вдалося видзвонити.

"Якщо були на мітінгах, якщо обіцяли гроші заплатити, всі партії завжди платили, а це - партія президента, яка кинула школярів, студентів", - обурився один з "ошуканих".

Пізніше до групи молодих "захисників" російської мови підійшов агресивний молодик. Чоловік відмовився представитись, але присутність журналістів його дуже дратувала.

Люди від нього вимагали гроші хоча б на повернення додому, але молодик проігнорував прохання.

"Заради чого ви їдете на мітинг? Заради грошей? Ви всі їдете на мітинг заради грошей? Продажні люди. Продажні, ниці...", - звернувся невідомий до групи молодих людей.

Пізніше політичні найманці передзвонили журналістам і повідомили, що без камери агресивний невідомий дістав із кишені пачку грошей, декільком найвитривалішим мітингарям дісталося по 30 гривень на проїзд замість обіцяних 160 грн.

На місці зібрання ошуканих найманців було приблизно 180 людей. Якщо помножити на 160 гривен виходить майже 30 тис. грн Саме стільки за один день заробили організатори акції. Таке нахабство здивувало навіть політтехнологів.

"Частина ціє суми, яка виділяється партією (на мітинги), поглинаеться спочатку політичним менеджментом цієї ж партії, потім сотниками, тисячниками, десятниками... Люди ці (мітингувальники) отримують уже залишки", - повідомив політтехнолог Олег Ахтирський.

Експерти визнають, що партії, які винаймають людей для участі в акціях, зазвичай виділяють гроші на "зарплатню", проте приблизно 80% грошей розкрадають посередники.

У Партії регіонів від пікетників відхрестилися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.