Донбас - найнебезпечніший для економіки регіон

Автор/джерело -  © “Остров”



Дата публiкацiї - 25.12.2006 10:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1765

Донбас ввійшов до категорії регіонів з максимальним економічним ризиком, говориться в рейтингу інвестиційної привабливості регіонів України, складеному українським діловим журналом “Експерт”.

При цьому зазначається, що в порівнянні з даними попереднього рейтингу високий інвестиційний потенціал Донецької області “завдяки сукупному росту фінансового, господарського, інноваційного і інфраструктурного потенціалів став ще вищим”.

Зсув Донецької області в зону максимального ризику відбувся, в основному, за рахунок економічних складових: загальний фінансовий результат знизився на 0,7%, а експорт товарів і послуг - на 0,8 %, тоді як імпорт товарів і послуг виріс на 21,3%. Також підкреслюється, що в області, як і раніше, сильні екологічний і криміногенний ризики.

Лідером за рівнем інвестиційного потенціалу в Україні залишається Київ, а основним конкурентом Донецької області стала Дніпропетровська область. Останній вдалося не тільки зменшити свій інвестиційний ризик до середнього рівня, але і поліпшити свої фінансові результати, у тому числі завдяки зростанню на 31,2 % обсягу випуску товарів і надання послуг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.