Російські футбольні фани запланували провокацію у Варшаві

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.06.2012 03:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17657

Російські вболівальники з комуністичною символікою збираються провести марш Варшавою. Поляки кажуть - «будуть биті».

Сьогодні у Варшаві відбудеться матч між збірними Польщі та Росії в рамках Євро-2012. Перед матчем російські вболівальники отримали дозвіл пройтися маршем вулицями столиці Польщі до стадіону "Народового", на якому відбудеться матч, повідомляє NEWSru.ua.

Цим маршем росіяни хочуть відзначити державне свято - День Росії.

Ідею російських уболівальників щодо маршу відразу негативно сприйняло польське суспільство.

На думку колишнього посла Польщі в Москві Станіслава Чьосека, такі плани росіян "походять з пекла".

"Росіяни не повинні того робити. Прапор можуть собі вшановувати в себе. Не проводяться маніфестації на чужій території. Така демонстрація будить лихо. Не маємо ми погоджуватися на це, і мали заборонити це на дипломатичному рівні", - каже Чьосек.

Влада Варшави не повідомляє, якими вулицями має пройти марш, але відомо, що вони зустрінуться о 17 годині за польським часом біля Національного музею, біля виходу з залізничної станції "Повішьлє". Марш на стадіон має розпочатися о 17.30. Це марш буде в червоних кольорах - учасники маршу мають бути одягнені в червоний колір, бо, як оголосив Всеросійський союз вболівальників, в таких кольорах гратиме збірна Росії.

Не можна відкинути того факту, що вибір цих кольорів може мати суто провокаційний характер. Тим паче, що російські вболівальники зазвичай, що видно по вроцлавському матчу зі збірною Чехії, швидше обирають іншу символіку - в кольорах російського прапора. Тим більше, що 12 червня державне свято День Росії, під час якого найважливішим є трикольоровий російський прапор, а не червоний. Союз вболівальників - це організація, керована і фінансована російською владою, пише RMF FM.

Натомість польські вболівальники попередили, що кожен росіянин з комуністичною символікою буде битий. "Наша країна - наші правила" - йдеться в зверненні польських фанів.

Російський журналіст на своїй сторінці в Facebook пише, що російські вболівальники запланували акцію на матч другого туру групового етапу Євро-2012 між збірними Росії та Польщі, який відбудеться у Варшаві 12 червня.

Під час виконання гімну фанати збираються запустити паперові літачки на поле. Причому зроблено це найпевніше буде на тлі банера з написом "Смоленськ".

Нагадаємо, що в авіакатастрофі під Смоленськом у квітні 2010 року загинули 96 осіб, з-поміж них - Президент Польщі Лех Качиньський.

А напередодні, 8 червня цього року, після матчу Росія - Чехія (4:1), який відбувся у Вроцлаві, сталася сутичка між російськими вболівальниками і стюардами стадіону - фанати побили стюардів, які не чинили їм опору. Як пояснили пізніше затримані росіяни, стюарди намагалися затримати вболівальника з фаєром, але друзі "не дали його в образу".



"Росіяни - виродки... Побили стюардів, хоча ті їм не відповідали. Що ж буде на матчі у Варшаві?", - запитує користувач в підписі до відеоролика.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.