ЄВРО-2012. Польща депортує російських уболівальників, винних у хуліганстві

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.06.2012 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17672

Польські правоохоронні органи суворо покарають місцевих уболівальників, які брали участь у заворушеннях у Варшаві 12 червня, а винних російських уболівальників буде депортовано.

Як заявив міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Чихоцький, поліція готує матеріали для суду.

"Ми постараємося протягом двох днів довести справи до суду. Російські хулігани будуть депортовані, їхні візи будуть анульовані із занесенням даних до шенгенського "чорного списку". Заходи повинні бути болісними", - сказав міністр.

Нагадаємо, у вівторок, у день гри збірних Польщі та Росії в рамках Євро-2012 уболівальники російської команди провели у Варшаві марш.

Коли колона російських уболівальників проходила мостом, польським фанатам вдалося прорватися крізь поліцейське оточення. Почалися сутички. У результаті поліція, що використовувала сльозоточивий газ і водомети, затримала близько 100 уболівальників, які брали участь у заворушеннях.

Всього у вівторок і в минулу ніч було затримано майже 200 осіб. Із них 24 росіянина. За словами глави МВС Польщі, це був найтяжчий день для місцевих правоохоронних органів. При цьому Яцек Чихоцький позитивно оцінив дії поліції під час маршу і після нього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.