Українцям подобається зростання цін

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.12.2006 18:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1769

Саме такий висновок сам по собі напрошується після ознаймлення із звітом вітчизняних соціологів, оприлюднених сьогодні вітчизняним медіа.

Близько третини українців - 32% - готові віддати свої голоси за нинішнього прем'єр-міністра України Віктора Януковича на виборах президента, якби вони відбулися в найближчий тиждень.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка разом з центром "Соціальний моніторинг" з 5 по 12 грудня поточного року.

В опитуванні брали участь 2200 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2%.

Друге місце, згідно з даними опитування, займає лідер БЮТ Юлія Тимошенко, за яку проголосували б 19% респондентів, і третє - чинний президент Віктор Ющенко з 8% голосів.

За голову Верховної Ради Олександра Мороза готові проголосувати 5% опитаних, за лідера КПУ Петра Симоненка - 6%.

Разом з тим в опитуванні з'явився новий кандидат на посаду президента - Юрій Луценко.

Його кандидатуру готові підтримати 2% респондентів.

"Будемо вважати це (2% підтримки) точкою відліку можливого кандидата на посаду Президента України Юрія Луценка", - заявила на прес-конференції глава правління інституту соціальних досліджень ім. Яременка Ольга Балакірєва, представляючи результати опитування.

Якби в найближчі дні відбулися парламентські вибори, то перемога в цих виборах була б за Партією регіонів. За дану політичну силу готові проголосувати 30% українців.

За БЮТ віддали би голоси 17% респондентів, за блок "Наша Україна" - 7%, за КПУ - 5%, за СПУ - 4%. Решта партій і блоків не набирають більш 2% голосів.

Говорячи про рівень довіри населення до політиків, соціологи відзначають, що сьогодні в Україні немає людини, здатної стати повноцінним лідером країни й об'єднати націю.

Так, рівень довіри до Президента України за рік скоротився з 41% (на початку року) до 34%. При цьому невдоволених президентом на 27% більше ніж тих, хто йому довіряє.

Рівень довіри до прем'єр-міністра складає 44% (з вересня по грудень скоротився на 5%), рівень недовіри 52% (негативний баланс у 8%).

Рівень довіри до глави Верховної Ради - 27% (з вересня по грудень на 9%), недовіри 67% (негативний баланс у 40%). Лідерові опозиції Тимошенко довіряють 37% опитаних, не довіряють 59%.

Отже, ознайомившись із результатами зазначеного дослідження можемо практично без похибки стверджувати: політика партії "Регіонів" та непорушного блоку правлячої коаліції знайшли палку підтримку й розуміння серед всіх прошарків виборців. Виходячи із цього, можемо безпомилково припустити, що після січневого підвищення цін та тарифів на комунальні послуги на адресу уряду та партій правлячої коаліції надходитимуть численні телеграми та листи від виборців, в яких вони не тільки висловлюватимуть одностайну підтримку уряду, а й особисті подяки прем'єру Януковичу. Не виключено, що у більшості обласних центрів України пройдуть велелюдні мітинги громадськості, на яких буде висловлена підтримка діям правлячої коаліції, а також прозвучать вимоги трудових колективів ще більше підняти ціни на товари й послуги та комунальні тарифи.

Не смішно? Але цікаво, хто ж був замовником оприлюдненого соціологічного дослідження? Часом не лідери "популяності" серед народу?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.