Волосся може видати точну карту мандрівок людини за кілька років

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.06.2012 10:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17703

За допомогою аналізу волосся можна створити точну карту переміщень людини, йдеться в повідомленні на сайті Університету Аляски в Фербенкс.

Метод заснований на тому, що ізотопний склад води, унікальний для кожної місцевості, відбивається на атомарному складі волосся при попаданні цієї вологи в організм людини.

Незважаючи на те, що багато людей п’ють бутильовану воду і їдять привезені з тропіків банани, волосся у 100% випадків містять ізотопний сліди води з тих місць, де людина прожила хоча б кілька днів.

Волосся зберігає хімічний слід всіх речовин, які потрапляють в організм людини. В тому числі з продуктами, вжитими в їжу, і напоями. Ізотопний (атомарний) склад води зберігається при будь-яких рівнях фільтрації та очищення.

Таким чином, за результатами ізотопного аналізу можна скласти карту переміщень людини за останні кілька років з прив’язкою до водойм, поблизу яких вона прожила хоча б тиждень.

Строк, за який можна простежити переміщення людини, залежить, насамперед, від довжини волосся (чим коротше їх зістригають, тим ближче "горизонт" минулого, куди можуть заглянути вчені). Крім цього, має значення швидкість їхнього росту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.