Хроніки дерибану. Уряд готує приватизацію газотранспортного і видобувного підприємств “Нафтогазу”?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.06.2012 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17707

Кабінет міністрів розпорядився перетворити компанії “Укртрансгаз” та “Укргазвидобування” у публічні акціонерні товариства.

Відповідне розпорядження "Про реорганізацію дочірніх компаній Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (№ 360-р) від 13 червня оприлюднено на офіційному сайті уряду.

Ним, відповідно до ч. 4 ст.7 закону "Про трубопровідний транспорт", вирішено реорганізувати дочірню компанію НАКу "Укртрансгаз", перетворивши її на публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз".

Також Кабмін погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо реорганізації дочірньої компанії НАКу "Укргазвидобування" в однойменне публічне акціонерне товариство.

У документі зафіксовано, що управління корпоративними правами стосовно цих двох публічних акціонерних товариств здійснює "Нафтогаз України" за погодженням із Міністерством енергетики та вугільної промисловості відповідно до законодавства.

Міненерго і "Нафтогазу України" доручено здійснити в установленому порядку заходи, пов’язані з реалізацією цього розпорядження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.