Литвин сумнівається, що завтра будуть розглядати мовний законопроект

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 18.06.2012 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17709

До законопроекту “Про засади державної мовної політики” буде подано близько тисячі поправок, прогнозує спікер українського парламенту Володимир Литвин.

"Відповідно до регламенту, завтра, до 18.00, депутати мають право вносити свої пропозиції до цього проекту. На сьогоднішній ранок їх надійшло 447. Думаю, що їх, судячи з настроїв, буде близько в межах тисячі, можливо, дещо менше", - сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин брифінгу в понеділок.

Спікер зазначив, що потім профільний комітет з питань культури і духовності повинен буде обробити всі ці поправки і сформувати текст документа до другого читання, з урахуванням висловлених пропозицій.

Литвин також зазначив, що після цього головне юридичне управління парламенту також повинно буде вивчити текст законопроекту з точки зору юридичної техніки. Потім народні депутати повинні будуть ознайомитися з підготовленим документом до другого читання, і тільки після цього він може бути винесений на розгляд Верховної Ради в сесійний зал парламенту.

"Тому в даному випадку мене головним чином цікавить зміст цього проекту, а не терміни її розгляду. В усякому разі на цьому тижні він розглядатися не може, виходячи з норм регламенту", - сказав спікер.

Верховна Рада 5 червня ухвалила в першому читанні законопроект депутатів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова про принципи державної мовної політики. Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

15 червня Литвин заявив, що 19 червня парламент не розглядатиме в другому читанні і в цілому законопроект про принципи державної мовної політики


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.