У Європарламенті Партію регіонів вважають “до демократичною”

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.06.2012 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17717

Згідно з джерелами Тижня в Страсбурзі, демарш народних депутатів від Партії регіонів під час засідання Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС нікого особливо не здивував.

“Це не перші подібні капризи,” - пояснив один з адміністративних співробітників Європарламенту.

Співбесідник Тижня також зазначив, що демарш, до якого вдалися «регіонали» через те, що їхню поправку не було підтримано, "вкотре довів колективну невихованість тих, хто входить до складу Партії регіонів".

У Європейському парламенті вважають, що ця політична сила є "до демократичною" - себто збудованою на жорсткому підпорядкуванні, на звичці силою продавлювати рішення, що не влаштовують політичних опонентів.

"Представники правлячої української партії справили враження людей, які були в Страсбурзі, а думали лише про київське начальство, - зауважив співрозмовник Тижня. - Ми всі вирішили, що демонстративний вихід з зали більше був розрахований на Київ, ніж на Страсбург".

Як повідомлялося раніше, 14 червня в Страсбурзі представники парламентської більшості української частини делегації Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС (Леонід Кожара, Анатолій Кінах, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олег Надоша) залишили засідання комітету на знак протесту проти дій голови української частини делегації Бориса Тарасюка при голосуванні за підсумкову заяву і рекомендації комітету.

За їхніми словами, голова української частини делегації "грубо проігнорував вимогу членів делегації не включати до тексту заключної заяви положення, що порушують європейські стандарти і принципи верховенства права, зокрема, невтручання в діяльність судової системи влади і тиску на суд".

Голосування проводив співголова Комітету, польський депутат Європарламенту Павел Коваль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.