Нардепи вважають, що ціни на пальне треба підвищити

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.06.2012 21:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17718

Верховна рада прийняла закон про введення обов’язкової норми про наявність біоетанолу в бензині на рівні 5% з 2014 року і 7% - з 2016 року.

За ухвалення в цілому запропонованого Кабінетом міністрів законопроекту № 10572-1 проголосувало 252 депутати з 408 зареєстрованих у залі.

Вміст 5% біоетанолу в бензині буде рекомендовано з 2013 року, а обов’язковий вміст біоетанолу в розмірі не менше 5% передбачається в 2014-2015 роках.

З 2016 року обов’язковий вміст біоетанолу в моторних бензинах має скласти не менше 7%.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою прийняття документа є створення сприятливих умов для розвитку виробництва та споживання альтернативних видів палива на території України, розвитку ринку моторного палива та посилення енергетичної незалежності України.

Вміст біоетанолу в бензинах моторних до 10% не вимагає переобладнання паливної системи автомобіля.

Крім того, законопроектом визначається, що виробництво бензинів моторних сумішевих та додавання (змішування) біоетанолу та/або біокомпонентів здійснюється підприємствами, перелік яких визначається урядом за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у паливно-енергетичному комплексі.

Обов’язкова норма про вміст біоетанолу в бензині підвищить вартість пального, вважають експерти.

"Це додаткові витрати, які будуть штовхати ціну вгору. Проте на скільки - поки неясно. Все буде залежати від подальших розпоряджень Кабміну", - сказав "Сегодня"директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.