Здобутки проФФесіоналів. В Україні тишком девальвують гривню

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 20.06.2012 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17729

В Україні почалася плавна девальвація гривні.

Про це сьогодні під час круглого столу розповів директор економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Василь Юрчишин.

"Ми живемо в стані спокійної тихої девальвації. У цьому контексті я підтримую "тиху" політику НБУ. Користуючись тим, що курс євро йде вниз, можна спокійно піднімати значення курсу долара щодо гривні ... Швидше за все, така динаміка буде триватиме і далі", - сказав він.

За його словами, девальвація потрібна для поліпшення макроекономічних показників України.

"На сьогодні представляється малоймовірною можливість уникнути того, що через девальвацію доведеться допомогти платіжному балансу. Однак не можна сказати, що вдасться кардинально поліпшити ситуацію з платіжним балансом", - зазначив Юрчишин.

Експерт також додав, що девальвація національної грошової одиниці використовується в багатьох країнах, причому досить часто - успішно.

"Прикладом плавної девальвації як відходу від шоків поточного рахунку може бути Швеція. Але це можливо лише в тому разі, якщо в економіці відбуваються структурні зміни. Якщо ж їх немає, такий спосіб відходу від шоків є короткостроковим", - підсумував Юрчишин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.