Донецький губернатор запідозрив “правоохоронців” у провокації

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.06.2012 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17738

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький не сприймає серйозно версію про замах на нього з боку журналіста Максима Касьянова.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА в коментарі з приводу інциденту, який стався у Донецьку 20 червня біля супермаркету "БУМ".

"Я не вірю у версію про замах. Донецькі ЗМІ прекрасно знають, що охорони в мене ніколи не було і немає. Я вважаю, що цей інцидент хтось штучно намагається прив’язати до мене і співробітників адміністрації", - заявив Шишацький.

Він припускає, що подія може носити провокаційний характер.

Водночас, Шишацький наголосив, що триматиме ситуацію на особливому контролі.

"Для мене дуже важливе дотримання демократичних свобод, особливо свободи слова в регіоні. Я буду наполягати на об’єктивному розслідуванні події", - сказав губернатор.

Як відомо, 20 червня під час перевірки місць реалізації алкоголю, в якій брали участь голова Донецької ОДА Андрій Шишацький і перший заступник голови Державної податкової служби України - начальник податкової міліції Андрій Головач, перед входом до супермаркету "БУМ" був затриманий журналіст Касьянов.

Прес-служба ОДА описує ситуацію з посиланням на ДПС у Донецькій області так:

"Оперативні співробітники ДПС в Донецькій області, перебуваючи перед входом до супермаркету "БУМ", звернули увагу на людину з неадекватною поведінкою (різкі рухи, наявність сумнівного предмета за ременем брюк). Не будучи впевненими у його намірах, співробітники ДПС в Донецькій області були змушені затримати його".

"Людина стала вести себе істерично, не відпускаючи руки від сумнівного предмета. З метою запобігання можливої загрози для громадян, які перебували біля супермаркету, співробітники податкової міліції відтіснили особу, а прибулий наряд міліції затримав його. Під час затримання в чоловіка випала викрутка значних розмірів", - йдеться в повідомленні ДПС.

В облдержадміністрації зазначають, що у міліції Донецької області підтверджують: 20 червня до Ворошиловського районного відділу міліції наряд патрульної служби доставив донецького журналіста Максима Касьянова – і в ході огляду у того "були вилучені складаний ніж і викрутка".

"У свою чергу, затриманий написав заяву з проханням вжити заходів до невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Зібрані за даним фактом матеріали передані в прокуратуру Ворошиловського району м. Донецька для перевірки та прийняття рішення", - цитує ОДА прес-служба міліції.

На даний момент прокуратура проводить перевірку у порядку ст. 97 КПК України, встановлюються свідки, зазначають в ОДА.

Від “Аратти”: прочитавши коментар Донецької ОДА, в нас виникло питання: кому вірити? Офіційній версії чи власним очам?

Адже з фото очевидно, що журналіста затримують невідомі у цивільному, а в руках у нього не викрутка і навіть не ніж, а мобільний телефон.

В чому ж полягає неадекватність поведінки журналіста? в тому, що він намагався виконати свій професійний обов’язок і відзняти офіційний захід посадової особи?

І як пояснити те, що адвоката затриманого абсолютно незаконно позбавили волі, утримуючи силою у приміщені прокуратури?

Може Герпрокуратура, яка, відповідно до чинного законодавства, повинна здійснювати нагляд за дотриманням законодавства, пояснить на підставі якого закону було здійснено очевидне насильство щодо журналіста та адвоката?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.