Під шумок ЄВРО-2012...

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.06.2012 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17744

На західному кордоні України почастішали затримання нелегальних мігрантів, які видають себе за вболівальників «Євро-2012». Прикордонники посилили перевірку документів.

Іранець став французом, а два громадяни Еритреї (східна Африка) видавали себе за нідерландців. За їхньою розповіддю, вони поверталися з футбольних матчів додому. Іранець приєднався до групи вболівальників з Німеччини, що прямували автобусом, а еритрейці здійснювали свою подорож самі у потязі на Вроцлав.

У випадку з псевдофранцузом той подав прикордонникам паспорт із заміненими сторінками та підробленим дата-штампом українських прикордонників, що одразу викликало підозру, розповів в інтерв’ю DW речник Держприкордонслужби Західного регіону Володимир Шеремет. Порушником виявився іранець, який мав намір шукати кращого життя у Франції.

Еритрейці ж подали правдивий документ, який, однак, належав не їм, каже Шеремет. Він також повідомив, що сьогодні, 21 червня, також було зафіксовано чергову спробу «псевдовболівальників» потрапити до країн ЄС, дізнання у цій справі ще триває.

Передбачувана винахідливість

Схему «псевдовболівальник» прикордонники передбачали, а тому на виїзді з України більш пильно оглядають пред’явлені документи, пояснює Володимир Шеремет. Утім, порушники не зізнаються де саме взяли документи.

У Львівському обласному управлінні міліції повідомили, що за період проведення «Євро 2012» до райвідділів із заявами про викрадення документів звернулося лише чотири іноземні вболівальники: з Росії, Німеччини та Греції. Особам, що втратили паспорт, оперативно виготовляли документи у консульствах їхніх країн. У мобільному фан-посольстві Німеччини також кажуть, що випадків втрати документів небагато – до десятка. Найчастіше їх забувають у кав’ярнях.

За період проведення «Євро-2012» західний кордон перетнули близько 200 тисяч вболівальників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.