Чергове слухання у справі ЄЕСУ – без Тимошенко

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.06.2012 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17758

У понеділок у Київському районному суді Харкова мають продовжити суд у справі щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», яку очолювала усередині 90-х років Юлія Тимошенко.

За судом мають стежити і спостерігачі Європарламенту Олександр Кваснєвський та Пат Кокс. Учора ввечері вони приїхали до центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», щоб поспілкуватися з Тимошенко напередодні судів в Харкові (25 червня) та Києві (26 червня).

Колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній Президент Європарламенту Пат Кокс у Харкові перебувають від учора. У неділю увечері відомі європейські політики мали кількагодинне спілкування з колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, про зміст якого пресі так і не вдалося дізнатися. Оскільки о 9 годині вечора автокортеж виїхав із подвір’я центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», оминувши мітинг прибічників Юлії Тимошенко та журналістів. Не виключено, що спостерігачі від Європарламенту відвідають у понеділок суд у справі «Єдині енергетичні системи України».

Тимошенко до суду не збирається

Юлія Тимошенко не з’явиться у залі обласного апеляційного суду, де проводить засідання у справі корпорації ЄЕСУ Київський районний суд міста Харкова. Як і перші три рази, у квітні та травні, причиною відсутності в суді Юлія Тимошенко називає своє лікування та поганий стан здоров’я.

23 червня лідера «Батьківщини» оглянув керівник клініки «Шаріте» Карл Макс Аймгойпл. Професор, з харківськими журналістами своїми міркуваннями щодо безпосередньої участі в суді Юлії Тимошенко не захотів ділитися, а от на батьківщині, в коментарі Інтернет-виданню «Berliner Morgenpost» заявив, що не радить транспортувати Тимошенко до суду. На його думку, найближчими днями не слід відправляти Юлію Тимошенко до суду, оскільки це може звести нанівець усі старання лікарів. Карл Макс Айнгойпл зазначив, що через кілька тижнів здоров’я Тимошенко може стабілізуватися, тоді й можна буде проводити судовий процес.

Водночас Державна пенітенціарна служба України повідомила в неділю, що не доставлятиме Тимошенко до суду у зв’язку з заявою колишнього прем’єр-міністра, в якій вона відмовляється від участі в процесі, посилаючись на висновок німецького фахівця.

Дороги біля апеляційного суду знов будуть перекриті через мітинги?

Під стінами Харківського обласного апеляційного суду зібралися мітингувати опозиція та провладні політичні сили. За інформацією кореспондента Радіо Свобода, співробітників комунальних підприємств, зокрема, КП «Вода», зобов’язали прийти на площу Руднєва о 8 годині ранку. Їх покликали туди під приводом проведення суботника, за винагороду учасникам акції обіцяють додатковий вихідний.

Тим часом окружний адміністративний суд Харкова обмежив право на мирні збори кільком районним організаціям партії «Батьківщина». Рішення про це судовий виконавець зачитав людям, які зібралися на підтримку Юлії Тимошенко перед приміщенням Харківського обласного апеляційного суду. Акції заборонено проводити з використанням сцени і звукопідсилювальної апаратури.

Рішення окружного адміністративного суду Харкова не стосується учасників провладного мітингу, які також збираються на площі перед Харківським обласним апеляційним судом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.