Сьогодні Тимошенко судили без неї

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.06.2012 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17763

У Київському районному суді Харкова триває процес у справі щодо порушень у діяльності корпорації ЄЕСУ, яку свого часу очолювала Юлія Тимошенко.

Державна пенітенціарна служба України не доставила Тимошенко до суду у зв’язку з заявою колишнього Прем’єр-міністра, в якій вона відмовляється від участі в процесі, посилаючись на висновок німецького фахівця.

Представник державного обвинувачення у справі щодо діяльності корпорації ЄЕСУ Віктор Лобач звернувся до суду з проханням призначити колишньому прем’єру Юлії Тимошенко судово-медичну експертизу. Про це прокурор заявив на засіданні Київського райсуду Харкова, який розглядає справу ЄЕСУ.

Розгляд справи ЄЕСУ продовжиться 10 липня

Київський районний суд Харкова продовжить розгляд справи щодо діяльності корпорації ЄЕСУ 10 липня. Відповідне рішення суд ухвалив сьогодні.

Окрім того, суд постановив до 10 липня провести судово-медичну експертизу, яка б засвідчила можливість чи неможливість підсудної Юлії Тимошенко брати участь у судовому процесі. Таким чином, суд задовольнив клопотання прокурора Віктора Лобача.

«Дана кримінальна справа надійшла до суду 29 березня. З цього часу розгляд справи неодноразово відкладався у зв’язку з відмовою Тимошенко з’явитися до суду з посиланням на поганий стан здоров’я. З матеріалів кримінальної справи вбачається, що підсудна Тимошенко з 9 травня перебуває на стаціонарному лікуванні. Однак у цій справі відсутні будь-які офіційні дані щодо стану здоров’я підсудної на теперішній час. Тому суд позбавлений можливості розглянути справу протягом розумного терміну», – сказав суддя Костянтин Садовський.

За його словами, судово-медична експертиза має вирішити, чи може Тимошенко брати участь у процесі, чи ж розгляд справи має бути відтермінований «у зв’язку з тривалою тяжкою хворобою».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, прокурор Віктор Лобач мотивував своє клопотання тим, що Юлія Тимошенко останнім часом приймає у лікарні все більше іноземних гостей, але при цьому посилається на поганий стан здоров’я тоді, коли їй треба з’явитися до суду.

Після оголошення рішення суду захисник Тимошенко Сергій Власенко зокрема заявив, що суд «лукавить», що не має офіційних даних про стан здоров’я Тимошенко, бо, за його словами, пенітенціарна служба надала суду всі документи з цього приводу, зокрема – висновки лікарів німецької клініки «Шаріте».

У Харкові суд заборонив мітингувати прихильникам Тимошенко

Окружний адміністративний суд Харкова обмежив право на мирні збори кільком районним організаціям партії «Батьківщина». Рішення про це судовий виконавець зачитав людям, які зібралися на підтримку Юлії Тимошенко перед приміщенням Харківського обласного апеляційного суду. Акції заборонено проводити з використанням сцени і звукопідсилювальної апаратури.

Рішення окружного адміністративного суду Харкова не стосується учасників провладного мітингу, які також збираються на площі перед Харківським обласним апеляційним судом.

Не зважаючи на заборону перед будівлею зібралися по тисячі прихильників колишнього Прем’єр-міністра України. Стільки ж їхніх опонентів мітингують поруч, але вже законно. Пікетувальників розділяє міліцейський кордон.

​До суду прибули спостерігачі Європейського парламенту в Україні Александр Квасневський і Пат Кокс, а також депутати Верховної Ради з фракції БЮТ-«Батьківщина».

Спостерігачі Європейського парламенту в Україні Александер Квасневський і Пат Кокс відвідали в неділю центральну клінічну лікарню № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні Юлія Тимошенко.

Пробувши на території лікарні близько чотирьох годин, приблизно з 17-ї до 21-ї, учасники зустрічі не спілкувалися з пресою, що лишалася поза територією лікарні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.