За чесні вибори. Скільки коштує мажоритарний мандат?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.06.2012 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17764

Комітет виборців України вважає, що для проходження у Верховну Раду за мажоритарним округом з допомогою підкупу виборців вистачить суми в 9 млн. гривень, повідомив голова правління КВУ Олександр Черненко.

"Для впевненої перемоги на окрузі потрібно 40 тисяч голосів. Але якщо сподіватися, що 10 тисяч і так проголосують, то може вистачити і 30 тисяч. Зрозуміло, що в селі достатньо буде 50-100 гривень на людину для купівлі її голосу, а в місті може бути і 300, і 500. Множимо в середньому 300 гривень на 30 тисяч - виходить 9 млн гривень або трохи більше як 1 млн доларів ... приблизно стільки грошей для підкупу виборців повинно вистачити", - заявив він.

За словами голови КВУ, найкращий час для підкупу голосів - два тижні до виборів. Він також зазначив, що не вважає підкуп універсальним методом перемоги, адже цю технологію необхідно ще правильно застосувати, і схема підкупу ламається, коли підкуповує не один кандидат, а вибудовується кілька подібних пірамід.

Як повідомлялося 15 червня, експерти вважають, що, в порівнянні з минулими виборами, під час майбутньої парламентської виборчої кампанії ціна голосу виборця зросте.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.