Ренат Кузьмін бачить спротив у розслідуванні справи Гонгадзе

Автор/джерело -  © Українська служба Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 26.12.2006 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1777

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що генпрокуратура вивчає версію про те, що метою убивства Георгія Гонгадзе була політична дискредитація не лише Леоніда Кучми, але й його можливого наступника, яким, на думку пана Кузьміна, на той час багато хто вважав екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Ренат Кузьмін

Ренат Кузьмін в інтерв’ю “Інтерфаксу” сказав, що плівки Миколи Мельниченка мають вагоме значення у розкритті справи Гонгадзе, але не через причини, що їх називає екс-майор держохорони.

Як відомо, Мельниченко неодноразово вимагав притягти до відповідальності Леоніда Кучму як головного винуватця у загибелі журналіста.

Тепер заступник генпрокурора заявив, що за однією із версій слідства, убивство Георгія Гонгадзе готувалося заздалегідь з метою дискредитації екс-президента Леоніда Кучми, а також його можливого наступника, Юрія Кравченка.

Ренат Кузьмін також заявив, що має сумніви стосовно самогубства екс-міністра внутрішніх справ і припустив, що його могли усунути як важливого свідка у справі Гонгадзе.

Кравченка вважали наступником Кучми?

Версія про те, що метою “касетного скандалу” була дискредитація і дострокове усунення з посади Леоніда Кучми, лунала одразу ж після оприлюднення плівок Мельниченка.

Тоді ж від команди Кучми лунали різні версії, кому це може бути вигідно. Серед яких – і прізвище Віктора Ющенка, який у 2001 році був відправлений у відставку більшістю Ради, контрольованою адміністрацією президента.

Оглядачі звертають увагу на те, що заступник генпрокурора Ренат Кузьмін раніше працював у Донецькій області і в політичних колах вважається креатурою Партії регіонів. Тому його заяви, пов’язані із політичними скандалами і резонансними кримінальними справами, багатьма, передусім в опозиційних колах, розцінюються як політично вмотивовані.

Сам Ренат Кузьмін це відкидає і наголошує, що протягом останніх років його попередники не просунулися у розслідуванні резонансних справ, зокрема, через протидію, як було сказано, “окремих політичних сил”.

Від "Аратти". Можливо, було б варто звернути ще на одне оточення Кучми - власне адміністрацію Президента того часу, і хто прагнув, як не посаду першої особи в державі, то хоча б впливати на Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.