Справа Гонгадзе. Ріщення суду по справі Кучми можна успішно оскаржити

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.06.2012 20:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17778

Закриття справи проти Леоніда Кучми щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе можна успішно оскаржити в Європейському Суді.

Про це заявила дружина загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи рішення Вищого спецсуду щодо незаконності порушення кримінальної справи проти Кучми.

"У нас є два варіанти: оскаржувати це рішення конкретне до Верховного Суду, інший шлях – зразу йти до Європейського Суду з оскарженням справи, щоб довести порушення наших прав, як позивачів", - розповіла вона.

"Я думаю, що у справі в Європейському Суді у нас є прекрасні можливості, для того щоб її виграти. Оскільки в даній конкретній справі, тобто про порушення справи проти Кучми, наші інтереси і позиції збігаються з Генпрокуратурою України", - зазначила Мирослава Гонгадзе.

"Буде дивно, якщо держава Україна і правоохоронні органи будуть заперечувати наш позов до Європейського Суду", - додала вона.

Вдова журналіста уточнила, що "справа сьогодні не розглядалась по суті, тобто вважати, що з Кучми зняті підозри абсолютно неправильно".

"Підозри залишаються, і як на мене, справа відкрита і має ще багато можливостей для розсування", - додала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.