Односельці спробували звільнити засудженого на 14 років «народного героя», який убив міліціонера [відео]

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.06.2012 02:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17788

Після винесення вироку жителю села Семиполки Віталію Запорожцю, який застрелив минулого року дільничного міліціонера, його спробували відбити у правоохоронців односельці та активісти правих партій.

Це справа отримала громадський резонанс після того, як жителі села Семиполки як один встали на захист Віталія Запорожця. Про нього вони говорять тільки хороше, а про вбитого міліціонера - що він займався свавіллям і буквально затероризував все село, повідомляє «Лівий берег».

Коли Віталія Запорожця після оголошення вироку конвоювали в машину міліції, які зібралися під судом протестуючі спробували його відбити у правоохоронців. У відповідь ті застосували кийки. Кілька людей впали, в тому числі люди похилого віку.

Про це народний депутат Андрій Шевченко написав у своєму Twitterі. «У Броварах армагеддон. Після вироку Запорожцю - сутички з міліцією. 7 затриманих: 2 - в лікарні, 5 - у райвідділі. Райвідділ забарикадувався», - написав нардеп.

Двох протестувальників затримали і закрили в будівлі суду, ще одного - члена Конгресу українських націоналістів Миколу Коханівського - вдалося відбити. Люди залишаються під судом, періодично кидаючи в його двір пляшки. Вони сподіваються звільнити свої затриманих товаришів.

Віталій Запорожець

У середу, 27 червня, Віталію Запорожцю, який торік убив майора міліції, після судового слідства оголосили вирок, повідомляє ТСН. Броварський міжрайонний суд призначив Запорожцю покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Запорожцю загрожувало максимальне покарання 15 років тюрми.

Суддя визнала, що у момент скоєння злочину Запорожець був у стані алкогольного сп’яніння, але міг давати оцінку своїм діям і повністю розумів що робить і знав, що йде на злочин. Засуджений також має юридичну освіту і знав, що йому загрожує.

Нагадаємо, 4 вересня 2011 року в селі Семиполки на Київщині пострілом із рушниці було вбито майора міліції. За підозрою у скоєнні злочину затримали Віталія Запорожця.

За однією з версій, майор нібито зробив зауваження Віталію в кафе, а той взяв рушницю і застрелив правоохоронця. За іншою - Запорожець намагався втихомирити п’яного Симоненка.

Допитані в суді односельчан стверджували, що дільничний Микола Симоненко фатальної ночі був п’яним і не виконував ніяких службових обов’язків. А неприязні стосунки між міліціонером і його вбивцею тривали впродовж двох років.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.