Прокуратура ще думає - порушувати кримінал на журналістів чи ні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.06.2012 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17794

Органи прокуратури проводять перевірку фактів, викладених у заяві народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка про порушення його права на листування одним з інтернет-видань.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Інформуємо про те, що наразі органами прокуратури в порядку ст. 97 проводиться перевірка викладених у заяві депутата фактів, однак підкреслюємо, що жодних процесуальних рішень прокуратурою Печерського району з цього приводу не приймалося, тим паче, кримінальна справа не порушувалася», - наголошується в повідомленні.

Прес-служба прокуратури Києва наголошує на принциповій позиції органів прокуратури по відношенню до гарантування та захисту прав журналістів і свободи слова в Україні.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся в прокуратуру Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу щодо журналістів інтернет-видання LB.ua. Зокрема, депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

Депутат просить порушити кримінальну справу за ст. 163 Кримінального кодексу - порушення таємниці листування, вчинене щодо державних чи громадських діячів, що передбачає покарання від 3 до 7 років ув’язнення.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор видання Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор видання Максим Левін.

Кошкіна у свою чергу заявила, що перебуває за кордоном, і не виключає, що може попросити політичного притулку.

Нагадаємо, журналіст LB.ua 18 листопада 2011 року сфотографував, як Ландік в сесійній залі парламенту веде смс-переписку щодо долі свого сина, який в той момент перебував під судом за звинуваченням у побитті дівчини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.