Акордеоніст Завадський поскаржився до Європейського суду на тортури в міліції

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.06.2012 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17797

Відомий акордеоніст Ігор Завадський, якого звинувачують у розбещенні малолітніх, звернувся до Європейського суду з прав людини у зв’язку із тортурами в міліції, заявила його адвокат Євгенія Закревська.

"Нам відмовили в порушенні кримінальної справи за фактом тортур у міліції. Природно, ми будемо це оскаржувати. І хоча про відмову в порушенні справи стало відомо ще в квітні, я досі не можу це оскаржити - мені все ще не дали офіційну постанову про відмову. Тому у мене зв’язані руки. Тим часом Ігор подав скаргу з приводу катувань у міліції до Європейського суду. Ми чекаємо на результат", - повідомила Закревська газеті "Факты и комментарии".

Нагадаємо, майже одразу після затримання акордеоніст передав до ЗМІ відкритого листа, в якому розповів, як його затримували і що цьому передувало.

"Сім годин мене катували у райвідділі, - писав Завадський. - Били при затриманні, потім почали моральний тиснути: залякування, образи, дзвінок до ІТУ (ізолятор тимчасового утримання – прим. ред.) з проханням відправити на три дні в камеру, де мене опустять і будуть знущатися. Коли це на мене не подіяло, співробітник Ростислав заломив мені ліву руку і почав піднімати її вище вгору… …Потім ще один схопив мене за яєчка і почав з силою їх стискати до скаженої болі. Мене збили з ніг, я впав обличчям вниз, ударившись головою об підлогу. Втратив свідомість. Отямився від ударів ногами".

За словами Завадського, протягом останніх 13 років до нього надходили погрози, його били, квартиру підпалювали.

"Кожні влаштовані недоброзичливцями неприємності закінчувалися одним і тим же: невідомі пропонували мені виїхати за кордон і залишитися там назавжди…", - заявив він.

У міліції інформацію про тортури категорично спростували. Пізніше версію міліції підтвердила прокуратура, яка провела з цієї нагоди перевірку. Синці у Завадського дійсно знайшли, але це, як сказали в прокуратурі, і є всі побої. Ні струсу мозку, ні переломів ребер експерти не виявили.

На думку музиканта, постраждалих та їхні родини спеціально залякували або купували їхні свідчення через підставних осіб. Про це заявляли і батьки деяких його учнів після затримання.

Ці батьки, як і їхні діти, продовжують активно захищати акордеоніста, запевняючи, що він невинний. У міліції ж стверджують, що у них є незаперечні докази провини Завадського, в тому числі відеозаписи. Акордеоністу закидають одинадцять епізодів розбещення неповнолітніх і один епізод зґвалтування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.