Рибаку не дають спокою лаври Єльцина

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.12.2006 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1780

Віце-прем'єр Володимир Рибак не думає, що ціни на ринку житла упадуть, але обіцяє, що уряд збільшить соціальне будівництво.

"Я бачу один вихід - потрібно працювати з інвесторами, щоб у влади була сталість, а в іноземних інвесторів впевненість у тому, що закони наші мінятися не будуть. Потрібно залучати й іноземних, і вітчизняних інвесторів, щоб збільшити будівництво житла", - заявив Рибак під час інтернет-конференції, коментуючи високі ціни на нерухомість.

"Якщо оцінити роботу будівельників - я сьогодні вправі заявити про те, що обсяг будівництва збільшується. Я припускаю, що будівництво житла і будівництво будівель соціально-культурного призначення буде збільшуватися. Я думаю, що ціна тільки в цьому випадку буде трохи знижуватися. Обвалу цін, я думаю, не буде. Тільки за рахунок різкого збільшення будівництва по всіх містах", - пообіцяв віце-прем'єр.

Рибак також повідомив, що уряд розробляє програми спеціальні програми в цій сфері – "і соціальне житло, і доступне житло, і знос будинків, побудованих у 40-50-х роках, і реконструкція будинків 60-70-80-х років".

"Усе це дозволить створити солідний ринок житла. У результаті цього, є надія, що ціни почнуть знижуватися. На сьогодні я іншого варіанта я не бачу в нашій державі", - сказав віце-прем'єр.

Він також виразив побажання, щоб ціни на житло упали хоча б на 30%.

На питання про ціни в Києві і їх обґрунтованість, Рибак відповів: "Ми робили розрахунки - економічно обґрунтована собівартість житла в місті Києві за кв. метр - 3200 - 3300 грн. Природно, на ринку нерухомості такої ціни немає - вона багаторазово завищена, в залежності від району в Києві, в залежності від міст".

Від “Аратти”: ми розуміємо, що за сталою традицією, урядовцям-проффесіоналам під новорічну ялинку треба про щось звітувати виборцям. Тому й йдуть пропагандистські бульки. Бо явних проривів не помітно. Помітно лише, що “антикризовики” на всю розкручують справжню економічну кризу. Аби потім мужньо долати її наслідки. Я в СРСР, більш ніж 50 років долали наслідки Другої Світової війни.

Колись в тому ж СРСР, за яким, напевно, сумує нинішній віце-прем'єр була така державна программа: “Житло 2000”, згідно із якою, кожен совок мав би, до 2000 року, отримати халявне житло. І автором цього “глобального задуму” був відомий Борис Єльцин. Він, напевно й сам про це забув, оскільки навіть на посаді Президента так й не довів її до кінця в окремо взятій Росії. От і пану Рибаку лаври головного зодчего Росії не дають спокою. Так і хоче запровадити в Україні щось подібне.

Візмемо на себе сміливість й порадимо віце-прем'єру: щоб прибрати спекулятивну складову на ринку нерухомості не потрібно програми “Житло 3000” , варто лише зробити єдині для всіх й прозорі правила гри на ринку. І дієздатні правоохоронні органи. А дефіциту житла на ринку нерухомості не існує. Хіба що є бажання певних урядовців “закопати” пару-трійку мільярдів суспільних грошиків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.