Нардеп з опозиції склав повноваження

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.07.2012 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17812

Ноародний депутат Віктор Матчук за власною заявою достроково склав депутатські повноваження.

Як пояснив свою позицію Матчук, його рішення продиктовано тим, що його обрано за партійними списками партії "Наша Україна". Оскільки він вчора вийшов з партії і Політради НУ, подальше перебування у складі депутації від цієї партії він ваажає неможливим.

"У суспільстві є зростаюча і не безпідставна недовіра до парламенту. Я вважаю, що покинувши партію я втратив право на депутатський мандат. Це моя принципова позиція".- сказав Матчук.

Верховна Рада більшістю голосів задовольнила заяву народного депутат Матчука.

Разом із тим, він спростував чутки про те, що нібито склав повноваження на користь брата Юрія Луценка Сергія. "Я категорично це заперечую. Я написав заяву вчора у зв’язку з виходом з партії. Так, Сергій Луценко отримав шанс стати народним депутатом, але як це вплине на стан Юрія? Аж ніяк". - сказав Матчук.

Наступним у списку НУНС є брат Юрія Луценка – Сергій. Його номер – 85. Саме він тепер після складення Матчуком депутатських повноважень має стати депутатом.

За історію парламенту Україні добровільно склали повноваження екс-перший секретар ЦК КПУ Станіслав Гуренко і відомий співак Святослав Вокарчук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.