Європейський суд визнав незаконними арешт і утримання Юрія Луценка під вартою

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.07.2012 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17813

Арешт та досудове утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка визнані Європейським судом незаконними.

Про це Тижню повідомило джерело у Страсбурзі.

«Луценко виграв суд за всіма позиціями. Арешт та утримання під вартою до суду визнали незаконними», - наголосило джерело.

Як повідомлялося раніше, 3 липня у Європейському суді з прав людини відбулося відкрите слухання справи «Луценко проти України».

У квітні Страсбурзький суд також звертався до українського уряду з проханням «відповісти на кілька запитань», зокрема чи справді колишнього міністра ув’язнили з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод («право на свободу та особисту недоторканність»).

Нагадаємо, попереднє слухання у справі відбулося у Страсбурзі 17 квітня цього року.Юрія Луценка у суді представляють адвокати Ігор Фомін та Валентина Теличенко.

Юрія Луценка затримали у грудні 2010 року, відтоді він перебуває у СІЗО. Наступного дня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту. У цьому році наприкінці лютого Луценка визнали винним у перевищенні повноважень і засудили до чотирьох років ув’язнення з конфіскацією майна. Апеляційний суд міста Києва підтвердив вирок Печерського суду.

Деталі про рішення Європейського суду у справі Луценка згодом…


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.