Регіонали можуть проголосувати мовний закон на цьому тижні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.07.2012 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17815

У Партії регіонів стверджують, що на останньому пленарному тижні в парламенті є можливість прийняти мовний законопроект, але в разі недостатньої кількості голосів, робота над документом буде тривати.

"Цього тижня у нас виходить 30-денний термін, і у нас є можливість голосувати за даний законопроект. Ми працюємо в цьому напрямку. Якщо ми зрозуміємо, що у нас є відповідні голоси щодо цього законопроекту, значить, можливо, і будемо виходити на його прийняття", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Водночас, за словами політика, якщо достатньої кількості голосів не набереться, то робота над законопроектом триватиме. "Якщо не буде голосів, значить, ми будемо далі працювати з цього питання", - зазначив він.

Крім того, регіонали як і раніше не відкидають можливості продовження 10-ої сесії парламенту ще на тиждень для ухвалення необхідних законів.

"Нас цікавлять питання, пов’язані зі створенням нових робочих місць, і зараз готується відповідний законопроект у Кабінеті міністрів. Нас турбують питання і скарги, які йдуть від підприємців щодо посилення тиску правоохоронних органів на них і відповідна робота ведеться в цьому напрямку. Якщо пакет цих законопроектів буде підготовлено, я не відкидаю варіанту, що нам доведеться скликати позачергову сесію і приймати рішення", - додав Єфремов.

Як повідомлялося вчора, 2 липня, лідер фракції впевнений, що згідно з Регламентом законопроект про мови може бути розглянуто в сесійній залі цього тижня. Однак спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкидає розгляд мовного закону до кінця поточної сесії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.