Об’єднана опозиція бойкотуватиме пленарні засідання парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.07.2012 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17820

Об’єднана опозиція «Батьківщина» не визнає ухвалення мовного закону.

Про це на спільному брифінгу заявили Голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк і один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко.

«Жодного закону сьогодні не прийнято, ніякої процедури голосування відповідно до Конституції не відбулося, і президент не має права підписувати цей закон. Якщо президент підпише – він стане співучасником конституційного злочину і нестиме кримінальну відповідальність разом з тими депутатами, які протягнули цей закон», - наголосив Яценюк.

Він також підкреслив, що Об’єднана опозиція переможе на виборах і скасує цей закон.

«Всі особи, які причетні до цього конституційного злочину, відповідатимуть перед законом», - сказав він.

У свою чергу Микола Томенко заявив, що при голосуванні відбулося грубе порушення всіх конституційних і регламентних норм.

«Вперше в історії України виникла ситуація, коли бандити, які заблокували трибуну Верховної Ради, проголосували моєю карткою», - сказав Томенко.

Він зазначив, що звернеться до правоохоронних органів з цього приводу і вимагатиме провести розслідування незаконного використання його депутатської картки.

«Можна собі уявити, які далі цей «сходняк» ухвалюватиме закони, тому ми будемо працювати з людьми і переконуватимемо голосувати за Об’єднану опозицію», - сказав Микола Томенко.

Окрім того, Об’єднана опозиція ухвалила рішення не брати участі у подальших засіданнях Верховної Ради.

«Верховна Рада перестала бути конституційним органом, а на «сходняки» ми не ходимо, і тому ми залишаємо парламентську залу», - сказав Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.