Окупаційна влада прискореними темпами відновлює совок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2012 03:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17824

Колесніченко вимагає від Генпрокуратури припинити «героїзацію фашизму» і у рамках роботи Конституційної асамблеї хоче розглянути питання можливої легалізації офіційної двомовності. В той же час у Харкові демонтують Монумент Незалежності.

Народний депутат Вадим Колесніченко звернувся до Генеральної прокуратури з проханняям припинити проведення у Рівному літературно-мистецького конкурсу «12 історій про УПА».

Як повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області, у проведенні цього конкурсу В.Колесніченко помітив ознаки «героїзації фашизму», тому просить Генпрокуратуру вжити заходів «з метою зупинити подальше проведення на території України зазначеного конкурсу» та притягнути до відповідальності його організаторів.

Як пояснила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, яка стала ініціатором конкурсу, його суть полягає в тому, що жителі Рівного напишуть 12 документальних історій про боротьбу УПА, які розмістять у соціальних мережах. Також документальні історії будуть проілюстровані картинами молодого рівненського художника, ім’я якого поки що тримають у таємниці. Після завершення конкурсу місцева влада оформить історії про УПА в окрему книгу.

Передбачається, що проект діятиме до 14 жовтня, коли буде відзначатися 70-річчя УПА.

За словами керівника прес-служби прокуратури області Людмили Суржук, прокуратура області вже розпочала перевірку за зверненням народного депутата щодо організації у Рівному конкурсу "12 історій про УПА".

Згідно із законодавством, відповідь на депутатське звернення надається протягом 10 днів з моменту одержання запиту. Однак строк розгляду такого звернення може бути продовжено, зазначає УНІАН.

Регіонали вже відкрито заявляють про наміри записати до Конституції державну двомовність

Провладні сили мають намір у рамках роботи Конституційної асамблеї розглянути питання можливої легалізації офіційної двомовності, пише «Українська правда».

Про це заявив "регіонал" Вадим Колесніченко, коментуючи ухвалення в другому читанні закону про основи державної мовної політики, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми розуміємо, що це дозволить об’єднати Україну й забезпечити стабільне процвітання єдиної незалежної Української держави", - заявив він.

За словами Колесніченка, розгляд цієї ідеї в Конституційній асамблеї – наступний етап після ухвалення "мовного" законопроекту, співавтором якого він був.

Коментуючи зненацька ухвалений 3 липня законопроект про мови, Колесніченко заявив, що Партія регіонів виконала своє зобов’язання.

"Партія регіонів обіцяла реалізувати права людини на рідну мову, і ми виконали свою обіцянку", - сказав він.
Колесніченко також заявив, що цим законопроектом "ми підтвердили європейський вибір України й те, що в нас інтереси прав людини є пріоритетними".

"Уперше за 20 років незалежності нашої держави український народ одержав закон, ухвалення якого від нас вимагали інституції ООН, Європарламенту й Ради Європи", - сказав "регіонал".

У Харкові розпочався демонтаж пам’ятника Незалежності України. Фото - www.city.kharkov.ua

Після того як Верховна Рада ухвалила новий мовний закон у Харкові почали зносити пам’ятник Незалежності України

Від величезної колони вже відокремлено скульптури дівчинки й орла. Повний демонтаж пам’ятника планують завершити за два дні, повідомляє «Справжня Варта».

Чиновники Харківської міської ради запевняють, що пам’ятник Незалежності України не буде знищено. «Монумент планується розмістити на території одного з дитячих оздоровчих таборів у Харківській області», - повідомляє офіційний сайт Харківської міської ради.

Тих, хто вирішив цієї ночі залишиться на майдані Свободи у Харкові, побила міліція

«Прийнявши законопроект "Про засади державної мовної політики" так неочікувано і нахабно, депутати продемонстрували своє ставлення до народу: люди - раби, бидло, дурники або й "котята", яких можна легко розвести...

А тепер ще й це! Харків’ян, незадоволених такою безцаремонністю, просто відлупцювали міліціонери. Повідомлення про початок безстрокової акції протесту було надіслане, жодних порушень громадського порядку не спостерігалось... За що ж людей з власною думкою і відчуттям гідності (бо це весь їхній "злочин") запхали до автівки і почали лупцювати?» - повідомляє на своїй сторінці у Facebook «Справжня Варта»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.