Томенко подав у відставку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2012 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17827

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко подав у відставку з обійманої посади. Про це він заявив на брифінгу.

"3 липня 2012 року я написав заяву про звільнення з посади заступника голови Верховної Ради України за власним бажанням", - сказав він.

Томенко пояснив своє рішення тим, що останнім часом Рада перетворилася із представницького органу народу в інститут обслуговування політичного режиму президента Віктора Януковича, повідомляє “Український тиждень”.

"А вчорашнє, так зване голосування, за законопроект із питань мовної політики, всупереч Конституції й регламенту, поставило останню сумну крапку в історії Верховної Ради 6 скликання", - додав він.

Політик вважає своє подальше перебування в такій президії Ради неможливим і неправильним.

Томенко також має намір оскаржити в суді використання його картки при голосуванні за прийняття закону "Про основи державної мовної політики".

За Томенка проголосував депутат, схожий на Царькова

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вже направив звернення до прокуратури з вимогою встановити, хто вчора голосував його карткою під час ухвалення мовного закону.

Про це він повідомив УНІАН.

«Я попросив прокуратуру відкрити кримінальну справу та притягнути до відповідальності людину, яка проголосувала моєю карткою», - сказав віце-спікер.

З відеозапису вчорашнього засідання та фотографій, які проаналізував УНІАН, видно, що за віце-спікера вчора проголосував депутат, схожий на депутата від КПУ Євгена Царькова.

Учора, 3 липня, на сайті ВР було оприлюднено список депутатів, що проголосували за мовний закон, де, зокрема, було прізвище М.Томенка, який нібито віддав свій голос «за».

3 липня Рада прийняла закон про основи державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.