Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про відставку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2012 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17828

Голова Верховної Ради Володимир Литвин просить депутатів прийняти його відставку. Про це він заявив на засіданні Верховної Ради.

Литвин зазначив, що вчора на 14.30 його запросили на нараду до президента, повідомляє «Український тиждень».

«Ці заходи закінчилися десь близько 20 години і в той же час, як сказав один народний депутат України, «ми розвели їх, як кошенят». Розвели, насамперед, мене. Але, за великими рахунком, розвели Україну, розвели народ. І я думаю, що оці плоди оцього розводу ми ще будемо пожинати», - підкреслив Литвин.

Він зазначив, що за таких обставин «прошу розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку». Ці його слова зустріли оплесками присутні у ложі журналістів та помічників.

"Вчора, за великим рахунком "розвели" народ", - заявив Литвин.

"За таких обставин сьогодні я прошу розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку", - зазначив Литвин.

У відставку також подав віце-спікер Микола Томенко. Він пояснив своє рішення тим, що останнім часом Рада перетворилася із представницького органу народу в інститут обслуговування політичного режиму президента Віктора Януковича.

Литвин звинуватив Мартинюка і «регіоналів» у зраді

Голова Верховної ради Володимир Литвин звинуватив фракцію Партії регіонів і першого віце-спікера парламенту Адама Мартинюка у зраді. Про це він сказав на засіданні парламенту.

"Ви внесли вже проект закону про зміну процедури обрання голови Верховної Ради, ви давно готувалися до цього. Тому прохання зараз поставити це питання (про відставку Литвина - Ред. ) на голосування. У вас є доблесний мій колишній товариш (Мартинюк), з яким я ділив хліб і сіль і який мене здав сповна", - додав Литвин.

Після цього він устав із крісла спікера й покинув президію.

У відставку також подав віце-спікер Микола Томенко. Він пояснив своє рішення тим, що останнім часом Рада перетворилася із представницького органу народу в інститут обслуговування політичного режиму президента Віктора Януковича.

3 липня Рада прийняла в цілому закон про основи державної мовної політики. Вечірнє засідання проводив перший віце-спікер Адам Мартинюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.