Британські вчені виявили сліди зниклої цивілізації

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.07.2012 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17851

Неподалік від берегів Великобританії науковці виявили сліди зниклої цивілізації, що, за їх даними, 8,5 тисяч років тому пішла під воду.

"Британська Атлантида", як її охрестили, пішла під воду близько восьми тисяч років тому. Ця стародавня цивілізація простягалася від Данії до Шотландії.

Зникла частина суші, на думку британських вчених, колись була центром Європи. Але поступово її поглинуло Північне море.

"Центральна частина цієї землі була розміром з Францію, а якщо взяти всю цю частину суші з прибережними островами, то вона займала приблизно 800 тисяч квадратних кілометрів", - розповідає Річард Бейтс професор університету Сент-Ендрюс.

Про існування "британської Атлантиди" заговорили ще на початку минулого століття, коли на шельфі вперше були виявлені сліди життєдіяльності людини.

Але тільки в останні роки інформація стала більш предметною - завдяки тому, що нафтогазові компанії, які ведуть геологорозвідку в Північному морі, поділилися з вченими результатами своїх підводних досліджень.

Провідні британські університети об’єднали свої зусилля, щоб дізнатися якомога більше про тих, хто населяв цю частину суші. Вчені змоделювали флору і фауну.

Вони прийшли до висновку, що умови життя там були дуже комфортні, але на цій величезній території жили всього лише кілька десятків тисяч людей.

"Це були мисливці-збирачі. Невеликі сім’ї, які переміщувалися по цій землі, добуваючи собі їжу", - припускає Річард Бейтс.

На думку вчених, причина зникнення цього світу - глобальна зміна клімату на земній кулі.

Шукати залишки цивілізації в каламутних водах Північного моря дуже непросто, до того ж такі пошуки коштують дорого, але на досягнутому ніхто не зупиниться, поянюють науковці.

Дослідження цієї "британської Атлантиди" тривають вже більше десяти років, але вчені як і раніше вважають, що вони на початку шляху і побачили лише вершину айсберга.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.