Після Євро-2012 українська влада підірвала залишки довіри до себе

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.07.2012 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17853

Замість того, щоб обговорювати наслідки проведення Євро-2012 для країни українці змушені знову зануритись в політичні проблеми.

Про це йдеться в статті Financial Times.

«Успішне проведення Євро-2012 допомогло об’єднати українців навколо сплеску заслуженої національної гордості. Але надії на те, що чемпіонат сприятиме політичний гармонії у проблемній країні та посилить впевненість інвесторів, було підірвано на корені», - пише видання.

«Протести з боку демонстрантів, які захищають україномовну більшість проти планів збільшити права російськомовної меншини яскраво показали політичну вразливість країни. В той час як футбольний чемпіонат вже забувається спостерігачі знову можуть зосередитись на темній стороні України. За чотири місяці до парламентських виборів у жовтні потрясіння, які відбулись у середу, майже напевно знаменують собою інший довгий та агресивний раунд політичних кампаній, за якого інтересам іноземних інвесторів буде приділено мало уваги», - йдеться в статті.

«Українці заслуговують на трохи більше часу, щоб обговорити та переварити наслідки від проведення чемпіонату для їх країни. Але в той час як поляки почали мріяти про проведення чемпіонату світу в 2020 році, українці змушені забути про футбол та зосередитись на політиці. А це не дуже гарно», - пише FinancialTimes.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.