Одним помахом руки Чечетов збурив всю Україну

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.07.2012 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17855

У містах України тривають акції та заходи на підтримку української мови і проти мовного законопроекту регіоналів.

Так, у Львові безстроково працюватиме "фан-зона української мови", заявив лідер львівської "Батьківщини" Роман Ілик.

За його словами, опозиція розташує її на головній площі Львова – біля пам’ятника Тарасові Шевченку – після демонтажу футбольної фан-зони "Євро-2012".

"На площі біля пам’ятника Шевченкові об’єднана опозиція "Батьківщина" уже встановила близько 20 наметів. З пропозицією долучитись до акції ми звернулись до усіх опозиційних партій Львівщини. Тут у режимі нон-стоп відбуватимуться заходи на підтримку української мови", - сказав він.

Як поінформував керівник Львівського регіонального виборчого штабу "Батьківщини" Степан Кубів, 8 липня на головному майдані Львова відбудуться молодіжний флеш-моб та віче на підтримку української мови.

Водночас, наметові містечка біля Львівських обласної та міської рад не припинятимуть роботи. На 19:00 біля Львівської облради заплановане віче.

А у Чернівцях у п’ятницю зірвали сесії обласної та міської рад з мовного питання. Заступник голови облради Валентин Маніліч та секретар міськради Віталій Михайлішин відмовилися скликати позачергові сесії, які вимагали провести частина депутатів, щоби висловити свою позицію з мовного питання.

У Сімферополі 7 липня пройде марш громадськості на захист української мови і проти закону Сергія Ківалова – Вадима Колесниченка, ухваленого Верховною Радою 3 липня.

Як повідомив голова громадської організації "Український дім" Андрій Щекун, марш від будівлі Постійного представництва України в Криму до Верховної Ради автономії пройде без партійної символіки під гаслом "За єдність України!".

За словами Щекуна, понад 30 громадських і політичних організацій АРК різко засудили ухвалення закону про засади мовної політики, який, на їхню думку, загрожує існуванню української мови і дестабілізує ситуацію в Україні.

Вони закликали спікера ВР не підписувати цей документ, а президента – ветувати його.

Між тим, учителі та науковці з різних регіонів України виступили проти маніпуляцій навколо мовного питання. Відповідну заяву члени руху "Історична ініціатива" ухвалили 5 липня у Львові під час зустрічі в Українському католицькому університеті, інформує УКУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.