Повінь на Кубані. Кількість жертв стихії перевищила 100 осіб [відео]

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2012 22:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17856

Кількість жертв повені в Краснодарському краї РФ складає вже більше 100 людей. Партія «Яблуко» розповсюдила заяву, в якій йдеться про аварійне скидання води з місцевого водосховища, яке і стало причиною трагедії.

Губернатор краю категорично спростував цю інформацію.

За даними СК РФ по регіону, жертвами стихії стали 104 людини, повідомляє Кореспондент.net.

Дев’ять людей загинули у Геленджику, три - у Новоросійську і 92 - у Кримському районі. Серед жертв повені багато літніх людей і як мінімум двоє дітей.

"Основна маса загиблих людей - це ті, хто залишився у своїх приватних одноповерхових будинках. Вони або потонули у себе вдома, або їх винесло водою", - сказав представник СК.

За даними оперативного штабу МВС РФ, кількість жертв складає вже 105 осіб.

"Як з’ясували активісти краснодарського Яблука, різкий підйом води у місті Кримськ минулої ночі був викликаний аварійним скиданням з Неберджаєвського водосховища, розташованого в горах вище за місто. Населення не було поінформоване про це скидання, що стало однією з причин трагедії", - повідомляє тим часом партія Яблуко. Цю версію підтримали і ЗМІ, і користувачів соціальних мереж.

Губернатор Краснодарського краю Алєксандр Ткачов категорично спростував цю інформацію, назвавши її "маячнею".

"Дивлюся, активно розкручується версія про скидання на Кримськ води з водосховища. Досить вже. На край випала п’ятимісячна норма опадів!" - написав чиновник у своєму мікроблозі у Twitter. За його словами, такого паводку на Кубані не було ніколи.

"Перестаньте поширювати безглузді плітки... Зараз час співпереживати, а не глумитися", - зауважив Ткачов.

Раніше прес-секретар губернатора Краснодарського краю Анна Мінкова також спростувала повідомлення про те, що повінь була викликана спуском води з водосховищ.

Злива почалася близько третьої години ночі 6 липня і тривала до кінця доби. У Криську рівень води піднімався до 5 метрів. Розмито федеральні дороги та залізниця. У зоні затоплення багато дитячих оздоровчих закладів.

За попередніми підрахунками влади, сума збитку в результаті повені у Краснодарському краї може перевищити мільярд рублів (більше за $30 млн).

Президент РФ Владімір Путін на вертольоті облетів і оглянув райони Краснодарського краю.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.