Влада продовжує шити справи на найбільший інтернет-магазин Rozetka.ua

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.07.2012 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17860

Податкова міліція підозрює магазин в торгівлі контрабандним товаром - на початку місяця правоохоронці знайшли партію такої продукції, яка могла реалізовуватися через сайт компанії.

У п’ятницю податкова міліція виявила склад контрабандної комп’ютерної, побутової техніки та господарських товарів, загальна сума яких складає приблизно 50 млн грн, пише КоммерсантЪ-Украина.

"Ні власників товару, ні документів про його походження на складі не виявлено", - повідомили в Державній податковій службі.

При цьому офіційно відомство не називає власника товару, однак джерело видання стверджує, що перевірку здійснили у зв’язку з кримінальною справою щодо роботи найбільшого в країні інтернет-магазину Rozetka ua.

За словами джерела в ДПС, обшуки за адресою вул. Фрунзе, 82, недалеко від виставкового залу магазину Розетка (розташованого на вул. Фрунзе, 40), проводилися з надією знайти склад компанії Розетка Уа, яка володіє інтернет-магазином.

Однак з’ясувалося, що орендоване приміщення не є складом магазина, а орендарем є компанія Соціальна допомога. "Слідство встановило, що товар зі складу за цією адресою продавався в інтернет-магазині", - наголосили в податковій.

Між тим, у самій компанії заявляють, що відношення до імпортних операцій магазин не має. За словами представників Соціальної допомоги Павла Журавльова та Владислава Чечоткіна, компанії не співпрацюють. Проте незабаром після початку обшуків на складі в роботі Rozetka.ua почалися збої.

"Товар не доставляється, оскільки склад закритий з технічних причин", - повідомили співробітники магазину інформагентству Інтерфакс-Україна.

Між тим, вчора магазин працював у звичайному режимі, тоді як працівники компанії стверджували, що про обшук складу нічого не знають.

На думку юристів, опитаних Коммерсантом, після звинувачення в торгівлі незаконно ввезеним товаром можуть бути звинувачення в підробці документів і ухиленні від сплати податків. У той же час довести факт навмисної торгівлі контрабандою буде нелегко, відзначають експерти. "Компанія цілком може стати постраждалою від діяльності своїх постачальників", - вважає партнер компанії Правові партнери Андрій Доманський.

Нагадаємо, в квітні на підставі акта перевірки ДПС було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України стосовно директора ТОВ Розетка УА, яке здійснює свою діяльність в сфері інтернет-торгівлі.

Між тим, 19 квітня стало відомо, що керівництво ТОВ Розетка УА може уникнути кримінальної відповідальності в разі погашення повної суми збитків до пред’явлення звинувачень.

Пізніше, в травні поточного року, компанія оскаржила претензії податківців. "Ми виграли справу і апеляцію. Тепер вони відкрили нову кримінальну справу з таким же формулюванням, як і минулу", - повідомив співвласник Розетки Владислав Чечоткін минулого тижня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.