Банківський чек Мерилін Монро спростовує версію її самогубства?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.07.2012 02:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17863

За день до своєї загадкової смерті голлівудська зірка Мерилін Монро підписала чек на купівлю ненайдорожчого комода, що відроджує сумніви щодо обставин її смерті і спростовує версію самогубства.

Банківський чек відроджує сумніви щодо обставин смерті Мерилін Монро півстоліття тому

«Півсвіту мріяло опинитися в ліжку з Мерилін Монро, а ось заповітною мрією найкрасивішої жінки у світі, отже, був комод», - пише Анджело Акуаро в статті, опублікованій на сайті газети La Repubblica, задаючи питання: - «Навіщо людині, яка вирішила накласти на себе руки, підписувати чек напередодні вирішального кроку, щоб привезти до оселі не найдорожчий предмет меблів?», дає переклад статті InoPressa.

Чек на суму в $ 228,80 на купівлю білого комода в меблевому магазині Pilgrim в Лос-Анджелесі датований 4 серпня 1962 року, - тобто він був підписаний за день до трагічного 5 серпня, коли було виявлено тіло кіноактриси.

«Безумовно, на торгах в Heritage Foundation у Беверлі Хіллз, де будуть виставлені ще 15 предметів, що належали Мерилін, первісна ціна буде набагато вищою: $ 8000. Але чому саме цей чек може стати ключем до розгадки нескінченного детектива?», - пише автор статті.

За словами відомого психолога Девіда Бернштейна, люди, що опинилися на грані самогубства, дуже часто проявляють свої наміри в інших видах самогубств: наприклад, вони витрачають і витрачають. Процес здійснення придбань дозволяє відчути себе краще, в певній мірі така вільна поведінка здатна очистити мозок і гаманець. Але саме в цьому і полягає дивина. Монро купує всього лише один предмет, більш того, предмет, який використовується щодня. І цей чек вказує на те, що людина має намір ще довго ходити по цій землі.

«Якщо ми проведемо "психологічну аутопсію", то цей чек - найбільш інтригуюча знахідка. Він наводить на думку про те, що Монро не мала наміру вмирати», - повідомляє журналіст La Repubblica.

«В ту трагічну ніч у Мерилін мало відбутися побачення з Робертом Кеннеді, але він так і не прийшов, через що актриса впала у відчай і перебувала в стресовому стані. Іншими словами, таємниця залишається нерозгаданою: чи було передозування барбітуратами нещасним випадком чи відчайдушним вибором?», - зазначає автор.

* * *

Мерилін Монро (справжнє ім’я: Норма Джин Мортенсен (Бейкер)) померла 5 серпня 1962 року в Брентвуді (Каліфорнія) у віці 36 років від смертельної дози снодійного. Існує багато трактувань причин її смерті — за деякими версіями Монро була вбита.

Існують п’ять основних версій причини її смерті:

- вбивство, здійснене спецслужбами за наказом братів Кеннеді для запобігання оголошення їх сексуальних зв’язків;

- вбивство, здійснене мафією;

- передозування наркотиків;

- самогубство;

- трагічна помилка психоаналітика актриси Ральфа Грінсона, що прописав пацієнтці прийняти хлоралгідрат після прийнятого нею нембутала.

Яка була істинна причина — невідомо до цього часу.

Відразу після смерті акторки версія про передозування наркотиків широко обговорювалися в американській пресі, викликавши ефект Вертера, в результаті чого сотні американців послідовали її прикладу

Чек на суму в $ 228,80 на купівлю білого комода в меблевому магазині Pilgrim в Лос-Анджелесі датований 4 серпня 1962 року, тобто він був підписаний за день до трагічного 5 серпня, коли було виявлено тіло кіноактриси



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.