Антикорупційний комітет у вигляді декорації при корумпованій владі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.07.2012 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17869

Керівник об’єднання ТОРО, яка є контактною групою Transparency International в Україні, Олексій Хмара призупинив членство у дорадчих органах при Президенті.

Про це пише газета Комерсант.

Так Хмара призупинив членство в Національному антикорупційному комітеті й Координаційній раді з питань розвитку громадянського суспільства.

Хмара є єдиним представником громадських організацій у складі НАК.

Причиною демаршу він назвав систематичне невиконання владою, у тому числі президентом Віктором Януковичем, рекомендацій згаданих консультативно-дорадчих органів.

Хмара підкреслив, що ще не прийняв остаточне рішення щодо своєї роботи в президентських органах.

"Якщо Президент підпише мовний закон, показавши тим самим, що йому наплювати на конституційні процедури, або затвердить корупційні зміни в закон про державні закупівлі, прийняті минулого тижня, я оголошу про остаточний вихід з НАК і координаційної ради на наступному пленарному засіданні цих органів",- заявив він.

У НАК підкреслюють, що вихід Хмари зруйнує концепцію роботи даного органа.

"Без участі представника громадськості діяльність НАК неефективна в принципі. Якщо це відбудеться, нам потрібно буде шукати, ким заповнити дану квоту",— сказав член НАК, віце-президент Національної академії наук Валерій Геєць.

Робота НАК необхідна для виконання Києвом плану дій візової лібералізації з ЄС.

Хмара впевнений, що Київ лише імітує діяльність цього органа. "Комітет реально не працює. Останнього разу він збирався у вересні 2011 року, хоча засідання мають проходити щомісяця. НАК потрібний владі тільки для того, щоб прикриватися їм на всіх міжнародних рівнях",- вважає Хмара.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.