Чергова «годинникова справа»: донецький митрополит своїм годинником «переплюнув» свого МП-шефа

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.07.2012 04:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17876

Керуючий Донецької єпархії Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон з’явився в день святкування 80-річчя Донецької області з годинником Franck Muller.

Фото годинника вартістю півтора мільйона гривень на руці митрополита опублікував журналіст Віталій Сизов на сайті "Новости Донбасса".

В інтернеті більша частина магазинів з продажу годинників не вказують їхньої вартості (у тому числі і виробник - franckmuller.com), пропонуючи уточнити її, написавши лист-запит.

Схожа модель Franck Muller з колекції «Long Island» - «Perpetual Calendar Tourbillon» на сайті продавця коштує € 150 тис.

Схожа модель годинника Іларіона коштує € 150 тис.

Звичайно, ревниві скептики можуть зазначити, що то все китайська репліка за 50 доларів, але ж, як відомо, - «Донбас порожняк нє гоніт!» і донецькому пацану, вибачаємося, - митрополиту, не личить перед братвою, перепрошуємо, - паствою «фуфло штовхати». А таку коштовну річ можна завжди виправдати словами одного священослужителя - героя відомого фільму «Стережись автомобіля!»: «Ці карбованці - пожертвування Йому. Ну... залишилося трошки... »

Нагадаємо, в квітні розгорівся скандал навколо годинника патріарха Кирила. Прес-служба відредагувала всі фото на яких глава РПЦ красується таким дорогим подарунком. На руці патріарха були помічені годинник марки Breguet вартістю близько 30 тис. євро.

Українські ж чиновники взагалі не відрізняються особливою скромністю і не приховують свої "котли". Так, перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Володимир Рокитський носить годинник Breguet Classique Complications, модель Reveil du Tsar Alarm з білого золота, який коштує більше його річної зарплати. Його ціна - від 32 000 до 38 000 доларів (256 - 304 тисячі гривень).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.