Томенко впевнений, що ПР замінить Литвина

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.07.2012 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17878

Віце-спікер Микола Томенко переконаний, що нинішня влада змусить Конституційний суд створити всі умови для обрання «передвиборчого» Голови Верховної Ради.

Про це він сказав, перебуваючи у Харкові, повідомила його прес-служба.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, як буде розгортатися подальша ситуація із роботою Парламенту загалом та Головою Верховної Ради зокрема, Томенко назвав очевидним, що буде взятий за основу наступний сценарій: влада змусить Конституційний суд невідкладно розглянути подання народних депутатів більшості про неконституційність норми, яка передбачає відкликання та обрання Голови ВР бюлетенями, шляхом участі в цьому не менше як 300 народних депутатів та таємним голосуванням не менше як 226 «за».

За його словами, після того, як Конституційній суд змусять визнати цю норму неконституційною, Верховна Рада збереться на позачергове засідання і картками звільнить нинішнього Голову ВР та обере «передвиборчого». Томенко відмітив, що «він (новий голова) повинен буде підписати мовний закон, а до виборчої кампанії працюватиме не як голова Парламенту, а як спікер Партії регіонів».

«Якщо так відбудеться, цілком очевидно, що Верховна Рада України перетвориться у партійні збори Партії регіонів та наближених до неї політичних партій. Жодної суспільної легітимності таке зібрання, яке голосуватиме за вказівкою Партії регіонів, не матиме», - наголосив Томенко.

Водночас, Віце-спікер зауважив, що «якщо Конституційний суд визнає норму стосовно обов’язкового таємного голосування бюлетенями за обраннями та відкликання Голови ВР неконституційною, то це буде абсурдним рішенням, оскільки всі попередні Голови Парламенту обиралися через таємне голосування». Він зазначив, що тоді, за логікою речей, «всі попередні Голови ВР були нелегітимними і всі закони, які вони підписали, – незаконні».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.