Російська залізниця хоче привласнити українську територію

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.07.2012 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17884

Компанія “Російська залізниця” запропонувала перенести російсько-український кордон, щоб зберегти контроль над ділянкою залізничної гілки довжиною близько 30 кілометрів.

Компанія розробила проект міжурядової угоди і сприяє переговорам між РФ і Україною. Про це пише Lenta.ru.

Йдеться про ділянку на кордоні Ростовської (Росія) і Луганської (Україна) областей. Ця гілка експлуатується Південно-Східною і Північно-Кавказькою залізницями Російської залізниці. На 30 кілометрах ділянка кілька разів перетинає російсько-український кордон. Росзалізниця контролює станцію Зоринівка, яку неофіційно орендує у місцевої української сільської ради, але посадка пасажирів на ній не відбувається через відсутність пункту прикордонного контролю.

За даними джерел видання, Росзалізниця також планувала побудувати гілку в обхід України, але поки зупинилися на варіанті домовитися про перегляд кордону.

Росія і Україна підписали договір про кордон в 2003 році. Угода про демаркацію кордонів набула чинності в 2010 році, але робота в цьому напрямку ще ведеться. Документ передбачає створення спільної україно-російської демаркаційної комісії та проведення демаркації кордону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.