Дівчині, яка голодувала, протестуючи проти прийняття закону про мови, відмовили в лікуванні. Нею зацікавилася міліція

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.07.2012 20:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17892

20-річну учасницю голодування Ганну Ющенко, яку 12 липня з-під Українського дому забрала "швидка" після того як вона зомліла, відмовилися госпіталізувати в лікарні.

Про це "Українській правді" повідомив товариш Ющенко Юрій Фартушний.

Він розповів, що лікарі "швидкої допомоги" сказали, що потрібно зробити кардіограму, аналіз на ацетон та поставити крапельницю.

Проте в самій лікарні швидкої допомоги до Ющенко підішли два лікарі, які довго допитувалися, чому вона голодує.

"Оглядав її лікар невропатолог. Огляд швидко закінчився одразу після того, як до Ющенко підійшли два правоохоронці. Лікар сказав: "Все можете йти". На запитання, чому їй нічого не роблять, заявив: "Нужно было не начинать", - розповів Фартушний.

Крім того, активіст повідомив, що додому до матері Ющенко також прийшли представники правоохоронних органів, які відмовилися відрекомендуватися.

"Зі слів мами, це був дільничний інспектор. Він просив телефон Ані. І сказав, щоб вона з ним зв’язалася", - підсумував Фартушний.

За інформацією голодувальників, "швидку" викликали після того, як дівчина втратила свідомість.

"Аня цілий день погано себе почувала, її нудило, боліла голова і важко було ходити. Тому ми вирішили викликати їй "швидку", - повідомила одна з учасниць.

Від «Аратти». Хочеться запитати в очільників така званої "опозиції": яке ви маєте морально право виступати від імені народу України, збурювати людей і кидати їх напризволяще при найменшій загрозі для них? Чи, "мавр зробив свою справу, мавр може йти"? Відволікати увагу від дерибану в стінах Верховної Ради в той час, коли всі погляди суспільства були прикуті до подій біля Українського дому, - така ваша справа? А прості люди мають потерпати від міліцейського свавілля?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.