Регіонали вже придумали легенду, аби подати чорне за біле

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 13.07.2012 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17906

Народний депутат від Партії регіонів, член постійної делегації в ПАРЄ Іван Попеску вважає, що у вчорашньому запізнення президента Росії Володимира Путіна на зустріч до Віктора Януковича немає нічого поганого, або зневажливого.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

Регіонал упевнений, що в усьому винні люди, які супроводжували Путіна і не повідомили про запізнення українській стороні.

"Бувають випадки, коли запізнення бувають з об’єктивних причин. В даному випадку, я думаю, погано спрацював протокол, який супроводжував президента - більше нічого. Бувають випадки, наприклад, коли Президент Франції летів до Німеччини свого часу, розвернувся літак через погодні умови. Були й інші випадки, коли не вилітали вчасно. Сам факт запізнення - це не проблема. Те, що не повідомили, що відбулися якісь затримки - це проблема протоколу тієї сторони, яка допустила запізнення", - упевнений він.

У той же час, політик упевнений, що відмова Путіна обговорювати перегляд газових контрактів, не означає повного провалу цих переговорів.

"Питання газових переговорів у нас йде давно - відтоді, як попередній прем’єр підписала для України невигідні контракти. Природно, що російська сторона не хоче його змінювати. Німеччина, наприклад, отримала в результаті цього договору дуже низьку ціну на транзит на десять років, яка не змінюється, незважаючи на те, що сам газ в ціні зростає. Я б не пов’язав те, що на вчорашній зустрічі не було домовленості по газу з якимись конкретними моментами, які сталися під час цієї зустрічі, в тому числі і запізнення", - акцентував Попеску.

Політик нагадав, що це питання має свою історію.

"Але воно рано, чи пізно закінчиться, тому, що ми повинні як країна, прив’язати це питання до інших. Можна обговорити перебування Чорноморського флоту в Україні, обговорити можливість створення газотранспортного консорціуму, інші питання. Тобто, переговори будуть тривати, але пов’язувати запізнення з цими переговорами я б не став", - підсумував він.

Як повідомлялося раніше, вчора Президент Росії Владімір Путін більше, ніж на 4 години запізнився на зустріч до Януковича в лівадійському палаці в Ялті. Попри це, він знайшов час з аеропорту заїхати на базу байкерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.