Акція протесту під Українським домом триває

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.07.2012 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17912

Ще одного активіста, який оголосив голодування на знак протесту проти прийняття закону про мовну політику біля Українського дому в Києві, голову комітету голодувальників Петра Шкутяка госпіталізовано в ніч на понеділок.

Про це на брифінгу повідомила представник голодувальників, яка обійняла посаду голови комітету, Оксана Неживенко.

"У цю ніч був госпіталізований голова нашого комітету голодувальник Петро Шкутяк", - сказала вона.

При цьому вона подякувала від імені голодувальників всім тим, хто турбується про них і переживає за їхнє здоров’я, однак підкреслила, що протестуючі продовжать голодування.

"Наша позиція є остаточною, усвідомленою й безповоротною. Ми залишаємося тут з метою захисту української мови, свободи слова й прав людини, з єдиною вимогою: скасування законопроекту про державну мовну політику... Ми залишаємося тут до перемоги", - сказала вона.

Крім того, у ході брифінгу голодувальники закликали усіх не згодних із зазначеним законопроектом виходити на площі своїх населених пунктів і висловлювати протест.

Активісти також повідомили, що, незважаючи на госпіталізацію окремих учасників голодування, до них приєднуються нові люди, і станом на ранок понеділка всього в акції брали участь 11 осіб.

У ході брифінгу до них приєднався 12 голодувальник.

Нагадаємо, Петро Шкутяк оголосив голодування 6 липня.

Раніше через погіршення здоров’я допомога медиків знадобилася голодувальникам Ользі Довганюк, Ганні Ющенко, Катерині Аврамчук та коменданту табору Анатолію Пікулі.

13 липня представники об’єднаної опозиції «За Батьківщину!» і глава партії УДАР Віталій Кличко звернулися через свої сайти до учасників акції протесту під Українським домом з пропозицією припинити голодування. Замість цього вони закликають активістів підтримати їх у всеукраїнській акції протесту «Україна без Януковича».

Активісти, які голодують біля Українського дому, відповіли відмовою на заклики представників опозиційних сил припинити голодування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.