Під виглядом захисту персональних даних Кремль може заблокувати для своїх громадян доступ до Livejournal та YouTube

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.07.2012 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17923

У першій половині липня Роскомнагляд зажадав від YouTube та LiveJournal видалити з сайтів персональні дані росіян або припинити делегування доменів youtube.com та livejournal.com.

Відомство не уточнює, які саме матеріали і де були опубліковані. Служба повідомляє, що звернулася до російського МЗС із проханням посприяти по дипломатичних каналах у припиненні публікації особистих даних росіян.

Крім LiveJournal та YouTube, у заяві Роскомнагляду фігурує ще чотири ресурси. Два з них, feritac.info та elgebei.info, заявляють, що містять особисті дані та адреси проживання москвичів. Ресурс obmanoff.net, за заявою його власників, призначений для створення бази інтернет-шахраїв та недобросовісних користувачів. Сайт huzhe.net позиціонує себе як "Книга скарг в інтернеті". У цих випадках скарги відомство направило відповідним реєстраторам доменних імен.

Від початку 2012 року Роскомнагляд направив до іноземних компаній 42 аналогічні скарги. У 15 випадках робота сайтів була добровільно припинена, або з них видалили незаконно розміщені персональні дані. Решта справ буде розглядатися із залученням уповноважених органів відповідних країн.

Нагадаємо, що днями російський парламент прийняв у другому і третьому читаннях законопроект, що передбачає створення єдиного реєстру сайтів із забороненою інформацією.

10 липня російські інтернет-компанії виступили проти законопроекту. На знак протесту на добу закрилася російськомовна Вікіпедія, протест висловили також LiveJournal, ВКонтакте, Яндекс та інші популярні ресурси. Із критикою законопроекту виступили і деякі організації та інтернет-експерти, включаючи раду з прав людини при президенті РФ та Російську асоціацію електронних комунікацій (РАЕК).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.