Віфлеємська зірка, що сповістила про пришестя Ісуса, була насправді

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 27.12.2006 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1793

І це не комета, як вважали раніше. Саме в цей час на зоряному небі зійшлися Юпітер і Сатурн. Насправді дві далекі планети, звичайно, не наближалися один до одного - між ними ніколи не буває менше 700 мільйонів кілометрів. Просто на своїх орбітах вони розташувалися точно - одна за одною.

Із Землі це виглядало так, немов яскраві крапки на небі об'єдналися в одну - сліпучу. Астрономи точно розрахували, що трапилося це в 7-му році до нашої ери, що, в принципі, відповідає часу народження Христа. Учені говорять, що невелика неточність є скоріше в священному писанні, чим в їхніх обчисленнях.

Волхви, що прийшли привітати нового царя Іудеї, були стародавніми астрономами. Вони відзначили поєднання Юпітера і Сатурна і хотіли дізнатися, до чого це привело на Землі.

До речі, правильно прикрашена ялинка в точності повторює картину народження Спасителя. На верхівці - Віфлеємська зірка. Нижче - гірлянди, що зображають далекі світила, і кульки-планети. Під ними фігурки ангелів і тварин. А біля підніжжя ялинки - вертеп, - подібність печери, де народився Ісус.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.